Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med vinbär och valnötter

 
Skriv ut

Vinbären gör att chokladkakan får det där lilla extra. Valnötterna strör du i formen och ovanpå kakan

Ingredienser

Instruktioner

Smörj en 1 1/2-liters avlång bakform med smör. Hacka valnötskärnorna och strö dem i formen. Spara 2 msk att strö över kaksmeten innan den gräddas. Vispa smör och brun farin fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget. Bryt chokladen i bitar och smält den i en djup tallrik i mikron, ca 1 1/2 minut på full effekt. Rör ner chokladen i smeten och tillsätt mjölken. Blanda mjölsorterna med bakpulver, salt, apelsinskal och röda vinbär. Rör ner blandningen i smeten och rör om försiktigt. Häll smeten i bakformen och släta till ytan. Strö över resten av de hackade valnötskärnorna. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 45 minuter. Låt kakan stå 5 minuter i bakformen innan du stjälper upp den.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.