Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med vit chokladglasyr

(1 kommentar)  
Skriv ut

Smaskig kaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, vanillinsocker, kakao och bakpulver. Smält smör och tillsätt vatten och mjölk att koka upp. Blanda detta i smeten, omväxlande med de torra ingredienserna. Smöra och bröa en rund bakform. Häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen på 175° i ca 40 min. Stjälp upp kakan. Låt den kallna och dela den sedan vågrät. (En del av glasyren ska läggas mellan kakan och resten över.) Blanda ingredienserna till glasyren (utom chokladen) i en kastrull. Låt koka tills glasyren blir jämn och glansig ca 5 minuter. Ta av från plattan och lägg i chokladen, rör om tills chokladen smält.
  2. Låt svalna något. Lägg hälften av glasyren emellan och resten ovanpå.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ankanahman 21 december 2009

    Kanongod! Men ser ju inte ut som bilden eftersom chokladen ska var smält. Jag gjorde dubbel sats glasyr och rev lite mörk choklad över när den var klar. Mums mums

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.