Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkakor eller brownies

 
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Enklaste receptet på goda brownies. Står sig väl i kylskåp utan att bli torra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Sikta i mjöl, kakao och vanillinsocker. Rör om till en jämn smet. Blanda i den hackade mandeln. Bred ut smeten i en välsmord liten långpanna (20x30 cm). Grädda i 175 graders ugnsvärme i ca 20 minuter i nedre delen av ugnen.
  2. Grovhacka blockchokladen i bitar och lägg dem på kakan. Låt den stå 5 min till i ugnen. Bred ut och forma den smälta chokladen till ett vågigt mönster. Låt kakan kallna och skär den i bitar. Servera ev med grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.