Dessa glasskakor smakar mycket och kan upplevas som kaloririka, men det är de inte. Hemligheten är att använda youghurtglass.
Instruktioner
- Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en skål. Blanda väl.
- Smält matfettet på svag värme. Låt matfettet svalna lätt. Blanda philadelphiaost, farinsocker och matfett i en mixer eller matberedare till en jämn smet. Vispa ner ägget och äggvitan i smeten och rör ner mjölet. Blanda ner den hackade chokladen. Täck över smeten och ställ den kallt tills den är fast, ca 15 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader. Klä 2 plåtar med bakplåtspapper. Smörj bakplåtspappret med matfett. Klicka ut 8 kakor med 3 cm mellanrum. Skölj baksidan av en sked med kallt vatten och jämna ut kakorna.
- Ställ in plåtarna i ugnen och baka tills kakorna börjar bli mörka i kanten, ca 12 minuter. Byt plats på plåtarna efter halva bakningstiden. Lägg över kakorna på ett galler och låt dem svalna helt.
- Lägg 4 av kakorna med botten upp, lägg på youghurtglassen och lägg en kaka ovanpå. Slå in kakorna i smörpapper och frys in.
Publicerat den
9 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar