Choklad, kola, lakrits och flingsalt samsas i en och samma kaka. Segt, kladdigt och galet gott!
Det går bra att hoppa över lakritsen för de som inte tycker om lakrits, kakorna blir goda ändå!
Instruktioner
- Lakritssås:
- Låt farinsocker, sirap, grädde, salt och lakritspulver puttra i en kastrull på låg medelvärme i ca 5 minuter. Den ska tjockna och bli trögflytande, men tänk på att den sätter sig när den kallnar. Rör i smöret när du tar bort såsen från värmen. Låt såsen svalna tills den är ljummen.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Kakdeg:
- Vispa ihop smör, farinsocker, kakao, salt, vaniljfrön och ägg. Smält chokladen över vattenbad. Låt den svalna och blanda sedan ner den i smeten. Sikta ner mjölet blandat med bakpulvret och rör ihop allt till en deg. Ställ degen i kylskåpet en stund om den känns för kladdig.
- Forma ca 12 stycken bollar av degen. Om du inte vill ha en öppen kaka nyper du bort 1/4 av bollen och sparar den till ett täckande lock. Gör en fördjupning i varje boll och fyll med en klick lakritssås. Platta ut de små degklumparna och fäst som ett lock över kakorna. Toppa kakorna med lite flingsalt.
- Grädda kakorna 8-12 minuter för mjuksega kakor.
Publicerat den
26 juni 2013
Liknande recept
Skriv kommentar