Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkakor med lakritskolagömma

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Choklad, kola, lakrits och flingsalt samsas i en och samma kaka. Segt, kladdigt och galet gott! Det går bra att hoppa över lakritsen för de som inte tycker om lakrits, kakorna blir goda ändå!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lakritssås:
  2. Låt farinsocker, sirap, grädde, salt och lakritspulver puttra i en kastrull på låg medelvärme i ca 5 minuter. Den ska tjockna och bli trögflytande, men tänk på att den sätter sig när den kallnar. Rör i smöret när du tar bort såsen från värmen. Låt såsen svalna tills den är ljummen.
  3. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Kakdeg:
  5. Vispa ihop smör, farinsocker, kakao, salt, vaniljfrön och ägg. Smält chokladen över vattenbad. Låt den svalna och blanda sedan ner den i smeten. Sikta ner mjölet blandat med bakpulvret och rör ihop allt till en deg. Ställ degen i kylskåpet en stund om den känns för kladdig.
  6. Forma ca 12 stycken bollar av degen. Om du inte vill ha en öppen kaka nyper du bort 1/4 av bollen och sparar den till ett täckande lock. Gör en fördjupning i varje boll och fyll med en klick lakritssås. Platta ut de små degklumparna och fäst som ett lock över kakorna. Toppa kakorna med lite flingsalt.
  7. Grädda kakorna 8-12 minuter för mjuksega kakor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.