Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkakor på jordnötssmör

(1 kommentar)  
Skriv ut

Jordnötter och choklad. Mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 175 grader.
  2. Blanda jordnötssmör, farinsocker och ägg i en medelstor skål med en bakslev tills det är väl blandat. Lägg i chips, blanda väl.
  3. Rulla dryga matskedar deg till bollar på 3,7 cm. Placera dem på avstånd om 5 cm på bakplåtspapper klädda plåtar.
  4. Doppa bordgaffeln i pärlsockret: pressa den från olka vinklar mot varje boll så att de blir platta, till 1,2 cm tjocklek.
  5. Grädda i 12 minuter tills de är fasta. Låt kakorna stå på kakplåtarna i 2 minuter. Förflytta dem med en spade till gallret; låt dem svalna helt och hållet.
  6. Lagra dem ordentligt intäckta i rumstemperatur eller frys dem i upp till 3 månader. Det blir ungerfär 2 dussin kakor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Betel 31 mars 2011

    Alla ingredienserna är inte med... t ex. hur många ägg ska där vara i?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.