Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkex, extra mumsiga

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1-10 portioner
Skriv ut

Min far brukar ibland köpa alldeles fantastiska chokladkex från ett litet bageri. Jag tyckte att det inte kunde vara så svårt att försöka laga likadana, och det var det inte heller. På första försöket lyckades jag få fram ett recept som är riktigt nära orginalet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, socker, smör och kakao till en deg och forma degen som en avlång korv med en diameter på ca 3,5 cm.
  2. Skär ca 0,5 cm tjocka skivor av degen och platta till dem en aning så att degskivorna blir runda och fina. Rulla kanterna i socker så kexen får sockerkanter.
  3. Grädda i 175 grader i 10 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sofiasvartsjo 12 oktober 2012

    Enklaste receptet på länge. Och jättegott! Bra att snabbt kunna fixa till när det behövs fikabröd eller fredagsmys.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.