Mustigt, intensivt chokladsmakande.
Serveras med iskall lättvispad grädde och bakas minst en dag före servering.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Lägg bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant ca 23 cm i diameter. Smörj och bröa kanterna.
- Bryt chokladen i bitar och lägg den i en bunke.
Tillsätt kaffet. Ställ bunken över vattenbad och låt chokladen smälta i kaffet under omrörning.
Tillsätt smör och socker lite i taget när chokladen smält.
- Rör hela tiden så att smöret smälter och allt blandas väl.
Ta bort bunken från värmen. Vispa äggen lätt.
Rör ner ägg och salt i chokladsmeten.
Häll smeten i formen.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min.
- Sikta över florsocker och servera med lättvispad grädde.
Publicerat den
3 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar