Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkladdkaka de luxe

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Jag lovar att du inte kommer att bli besviken på denna chokladkladdkakornas "Rolls Royce". Den ska avnjutas nybakad med glass/grädde och färska bär/andra syrliga tillbehör. Laktosintoleranta kan också avnjuta denna goda kaka. Använd mjölkfri mörk choklad, laktosfritt smör och laktosfri grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält chokladen och smöret samt sätt på ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt vetemjöl,smör och till sist chokladen. Rör om till en jämn och fin smet.
  2. Slå över smeten i en smord och mjölad rund form (25 cm i diameter). Ställ in kakan i ugnen i 35 min.
  3. Medan kakan gräddas gör du glasyren. Smält, under omrörning, choklad och smör på låg värme i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt grädden och rör om. Ta av kastrullen från spisen och låt svalna något.
  4. När kakan är färdig bres glasyren över hela kakan, även sidorna runtom. Denna kaka kan med fördel dekoreras på olika vis. T.ex. med flisad mandel, valnötter eller med dekorationshjärtan.
  5. Servera gärna kakan med glass/grädde och färska bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.