- Serverar: 10 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Jag lovar att du inte kommer att bli besviken på denna chokladkladdkakornas "Rolls Royce". Den ska avnjutas nybakad med glass/grädde och färska bär/andra syrliga tillbehör.
Laktosintoleranta kan också avnjuta denna goda kaka. Använd mjölkfri mörk choklad, laktosfritt smör och laktosfri grädde.
Instruktioner
- Smält chokladen och smöret samt sätt på ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt vetemjöl,smör och till sist chokladen. Rör om till en jämn och fin smet.
- Slå över smeten i en smord och mjölad rund form (25 cm i diameter). Ställ in kakan i ugnen i 35 min.
- Medan kakan gräddas gör du glasyren. Smält, under omrörning, choklad och smör på låg värme i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt grädden och rör om. Ta av kastrullen från spisen och låt svalna något.
- När kakan är färdig bres glasyren över hela kakan, även sidorna runtom. Denna kaka kan med fördel dekoreras på olika vis. T.ex. med flisad mandel, valnötter eller med dekorationshjärtan.
- Servera gärna kakan med glass/grädde och färska bär.
Publicerat den
5 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar