- Serverar: 10-12 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Den är frestelsen är riktigt god och passar perfekt till den som älskar choklad och kladdiga kladdkakor!
Instruktioner
- Smält smöret, rör i socker, kakao och vaniljsockret. Rör i 1 ägg i taget och sist mjölet. Häll sedan smeten i en smord och bröad form, helst med borttagbara kanter ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 min i 175 grader. Obs. Den skall vara lite lös i mitten när den är färdig.
- Tryffel:
- Koka grädde och smör. Ta bort från plattan. Hacka i chokladen och låt den smälta under omrörning. Låt tryfflen stå och svalna i kyl i ca 10 minuter. Bred den sedan på kakan och låt allt sammans stå kallt i ca 1 timme innan den serveras.
- Serveras tillsammans med vispad grädde och frukt.
Publicerat den
2 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Denna blir det till Påsk! ;) Tack!