Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkladdkaka med tryffel

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Den är frestelsen är riktigt god och passar perfekt till den som älskar choklad och kladdiga kladdkakor!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret, rör i socker, kakao och vaniljsockret. Rör i 1 ägg i taget och sist mjölet. Häll sedan smeten i en smord och bröad form, helst med borttagbara kanter ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 min i 175 grader. Obs. Den skall vara lite lös i mitten när den är färdig.
  2. Tryffel:
  3. Koka grädde och smör. Ta bort från plattan. Hacka i chokladen och låt den smälta under omrörning. Låt tryfflen stå och svalna i kyl i ca 10 minuter. Bred den sedan på kakan och låt allt sammans stå kallt i ca 1 timme innan den serveras.
  4. Serveras tillsammans med vispad grädde och frukt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • myskusen 23 mars 2010

    Denna blir det till Påsk! ;) Tack!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.