Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkladdtårta med saffrantryffel och mandel

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Mänskligheten behöver choklad. Bjud på en smaskig chokladdessert. En läcker kladdkaka med knallgul topping blir en bra avslutning på en festmåltid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kläm fast ett bakplåtspapper runt botten till en form med smord löstagbar kant. Smält smöret. Hacka den mörka chokladen och smält i omgångar i mikron eller i vattenbad. Låt svalna.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl, mandel, vaniljsocker, salt och till sist choklad och smält smör.
  3. Blanda väl. Häll smeten i formen och grädda i 200 grader på nedersta falsen i ugnen i ca 15-20 minuter eller tills kakan stelnat. Låt svalnat.
  4. Stöt saffran och låt det koka upp med grädden. Hacka den vita chokladen och låt den smälta i grädden. Låt svalna något. Fördela smeten över kakan och låt alltsammans stelna i kylen.
  5. Lossa kakan försiktigt från formen och lägg upp på ett tårtfat. Garnera med ett rivet limeskal, fint strössel eller godis.
  6. Låt stå i kylen i minst en timme, gärna över natten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.