Gott recept på knäck med chokladsmak.
Instruktioner
- Ta fram en tjockbottnad kastrull som är medelstor. (Ta ej för liten kastrull för då kokar knäcken lätt över.)
- Blanda sirap, grädde, socker och kakao i kastrullen.
- Låt koka upp. Låt sedan fortsätta koka på medelhög värme och rör om då och då. OBS! Se till att det inte kokar över, sänk då temperaturen. Knäcksmeten ska sedan koka till de klarar kulprovet eller om du har en termometer så ska den visa 122 grader.
- Kulprovet: Ta en sked med lite av smeten och droppa ner i ett glas med kallt vatten. Smeten ska då gå att forma till en kula och ha den konsistens du vill att din färdiga knäck ska ha.
- Koktiden brukar vara ca 45-60 minuter.
- Under tiden du kokar knäcken passar du på att hacka mandeln och rosta den. Rostar den gör du genom att värma en stekpanna på medelhög värme och lägga i den hackade mandeln och "steka" den tills den blivit gyllengul (ej bränd).
- När knäcken klarar kulprovet, rör då i mandeln och smöret.
- Fördela sedan knäcksmeten i knäckformar. Låt stelna och förvara sedan i kylskåp.
Publicerat den
16 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Oj! vad goda dom blev. Jag rostade aldrig mandeln för jag såg det för sent men jag tror nog att det blev lika gott ändå. Fast jag inte följde receptet till punkt o pricka så blev knäcken jättegod. Du får full pott. Tack för receptet.