Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladknäck

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 75 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Med den här knäcken blir du lika poppis som tomten!

Ingredienser

Instruktioner

Blanda grädde, sirap, socker och kakao i en tjockbottnad kastrull. Koka utan lock, rör om då och då tills termometern visar 122 grader eller när smeten klarar kulprovet. Koktid 15-30 minuter. Tillsätt mandel och smör. Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna. Förvara i kyl.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Mimmi1995 20 december 2011

    Jättegoda! Jag kan stark rekommendera dessa till alla knäck-och jullovers där ute. Detta är andra året jag bakar den här knäck deluxen. De blev snabbt en jultradition i familjen. ;)

  • Cassiopeya 20 december 2011

    Mm vad goda knäck! Kokade smeten till 124 grader, och de blev perfekta! Lossnar lätt från pappret, fastnar inte i tänderna, lagom med tuggmotstånd :D En klar femma och en ny favorit bland julgodiset. Tack för ett superrecept =D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.