Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkola

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Julgodis

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp grädde, socker, sirap och kakaopulver i en tjockbottnad kastrull. Smält ingredienserna och blanda jämnt. Koka blandningen tills den tjocknar, ca 15 minuter. Rör om emellanåt.
  2. Blandningen är färdig när den klarar dropptestet: En droppe av blandningen stelnar och blir fast när den droppas i kallt vatten. Rör ner fettet och häll blandningen i en smord eller bakplåtspapperbeklädd form (ca 15-20 cm).
  3. När kolan börjar stelna skär du den i fyrkanter med en vass kniv. Slå in bitarna i cellofan och förvara svalt. Om du vill kan du också hälla kolamassan direkt i små godisformar.
  4. Tips! Du kan också tillsätta ca ½ dl krossade hasselnötter eller mandlar i den färdiga kolamassan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.