Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkolakaka

(22 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Den absolut godaste kladdkakan jag någonsin ätit. Läser man receptet så verkar det krångligare än det är att göra den. Gör den med fördel dagen innan så den hinner "safta till sig" under natten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smör och dra bort från plattan, bryt ner chokladen i smält den i matfettet. Rör om då och då. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner chokladblandningen. Rör ner mjöl och vaniljsocker.
  2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Häll i hälften av smeten. Grädda i cirka 10 minuter i 175 grader.
  3. Koka kolasmeten. Blanda ihop alla ingredienserna och koka upp i en kastrull under omrörning. Koka tills den tjocknar. Det ska bildas en ”gata” när du drar en sked i botten på kastrullen. Det tar cirka 15 minuter. Häll kolasmeten i formen, på den del av smeten som är gräddad och ställ i frysen tills kolasmeten stelnat.
  4. Bred ut resten av smeten i formen uppepå den stelnade kolasmeten och grädda i cirka 10 minuter i samma värme.
  5. Håll kakan i kylen så håller den i minst 7 dagar. Den är godast när den fått stå i kylen över natten.

Liknande recept

Kommentarer (22)

  • lillafiluren 13 januari 2008

    Det absolut godaste i chokladväg jag ätit i hela mitt liv, den är så god så man nästan gråter!

  • MimmiLiza 17 januari 2008

    Bakade bland annat denna kaka till en chokladbuffe' och den här kakan slår ju det mesta!Balnd det godaste jag ätit i chokladväg!!!Chokladigt,sött o jättegott!!!

  • erica79 6 mars 2008

    Jag gjorde denna till min svärmor som själv är lite av en hemma bagare så ibland är det svårt att toppa henne. Men detta slog det mesta hon beställde en likadan fast i storlek som en pizza till sin födelsedag."LYCKAT" serverade med en liten kula vaniljglass.KANON!

  • lenasu 26 juni 2008

    förstår inte riktigt detta recept? Gräddar man resten av chokladsmeten i tillsammans med kolasmeten efter att den har varit i frysen? Sätter man ihop kakbottnarna sen?

  • lisaschmitz 26 juni 2008

    Jag förstår inte riktigt receptet heller.. Ska man först ha kakan i ugnen, sen frysen sen ugnen igen? Den låter supergod! Är sugen på att prova den :-)

  • Maripoosa 3 juli 2008

    OJojoj vad god! Så enkel och underbar! Tack till dig, den får 5 stjärnor!

  • grill 14 oktober 2008

    Baka kakan i går. Den var lätt att göra och djuriskt god. Kommer att göra den många gånger. Full pott från mig

  • Helvina 12 oktober 2009

    En av de absolut godaste kakorna jag ätit! Hade med den på tjejhelg i fjällen, alla sa: Den här borde de sälja på café. Sååå god! Fem stjärnor från mig!

  • jimboz 11 december 2009

    Satan i gatan va god och mäktig den var..Jag bjöd denna på jobbet och den fick en 10:a Det sista lagret kommer att vara rinnigt efter 10 min i ugn och den skal vara det. Den kommer att stelna när ni lägger den i kylen..Smaken är lite åt Dajm hållet..Servera med grädde.

  • LenaLundqvist1982 9 juni 2010

    ÅÅÅÅÅH!!!! Men alltså GUUUUD! Mun-orgasm!!! Jag gjorde två stycken och gjorde misstaget att jag smakade på ena innan gästerna kom... Jag tittade snett på alla som åt av dem och ville bara rycka åt mig dem och springa iväg och äta upp dem själv!! Ha ha! Kommer att göras MÅNGA fler gånger...

  • Claristar 15 juni 2010

    Jättegod. En riktig godiskaka man ville bara ha mer. En solklar 5:a.

  • JennieRogestam 27 oktober 2010

    Blir nog att baka den nästa gång jag har gäster, låter supergod

  • Kica 13 december 2010

    ojoj vad god den va!! Tyvärr tog jag ut den för tidigt, skar säkert för tidigt med för jag va så sugen... så den va väldigt kladdig! Men satte in den i ugnen igen och då blev den perfekt! så de sista 10 min som kakan skulle va inne, kanske skulle vart llite längre... tyckte den blev godare ju längre kvällen gick! och det lilla som fanns kvar dagen efter va kanon! Dock förvarade jag den inte i kylen som det stod för jag visste att den skulle gå åt.. :o)) Den här blir det flera gånger! supergod!

  • Amika 16 december 2010

    Kica: Ja, det varierar ju lite från ugn till ugn, det var därför jag skrev cirka 10 minuter i receptet. :) Men som Jimboz skrev i en tidigare kommentar så ska det översta lagret vara lite rinnigt när kakan är klar, för det stelnar sen när man ställer den i kylen. :) Vad roligt att du gillar den, det är den absolut godaste kladdkakan jag ätit i mitt liv. :)

  • gottgris 14 januari 2011

    Helt underbar, kommer att bakas fler gånger

  • petrapack 25 september 2011

    Den här kakan var för söt för att falla mig i smaken. Okej skulle jag ge som betyg. Min man däremot var helt lyrisk efter att ha ätit den...han ger den högsta betyg.

  • lenasj65 21 januari 2012

    Denna kaka var super supergod!!! Hade med den till jobbet o alla ville ha receptet :D .Den var heller inte alls svår att göra. Toppbetyg från mig!!

  • Fladie 26 februari 2012

    Receptet kommer från boken kladdkakor av Maria Öhrn. Denna är nog den godaste av alla kladdkakor. Jag har gjort den i fyrkantig form och skurit den i små bitar. En succé på kakfatet.

  • Miaria 17 maj 2012

    Ja vad ska man säga om denna tårta jooo ........... "DEN VAR SÅ JÄKLA GOD" Du får full pott. Det enda som var är att JAG fick koka kolasmeten lite längre än 15min men vad gör väl det. Alla som smakade på den ville ha receptet o det är ett mycke gott betyg. Tack snälla du för att du ville dela med dig av receptet. Solig sommar Maria

  • flabban 27 maj 2012

    Jag kan bara hålla med alla andra. Mycket, mycket god. Högsta betyg. Tack för ett bra recept

  • mmarabou 14 januari 2013

    Hur stor form ska den lagas i?

  • Amika 17 januari 2013

    Jag brukar göra den i form med löstagbar kant och som är ca 23-24cm i diameter. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.