Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkolakaka med jordnötter

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Enkel att göra och god. Jappen kan bytas mot center.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Bryt jappen i bitar.
  2. Smält smöret i en liten kastrull. Blanda kakao och mjöl i en bunke. Vispa ihop ägg och socker lätt. Rör ner det smälta smöret i kakao och mjölblandningen.
  3. Bred ut smeten i en form med bakplåtspapper. Tryck in jappbitarna. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Bred ut jordnötssmöret över kakan. Låt svalna.
  4. Smält chokladen i mikro eller vattenbad. Strö hälften av nötterna över kakan. Ringla över ca 2/3 av chokladen. Strö över resten av nötterna och ringla över resten av chokladen.
  5. Ställ kakan i kylskåpet 2-3 timmar, gärna över natten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.