Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkolakakor

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Mina småsyskons favoriter :] Mjuk sega kakor, Som är lättbakade och mycket mycket goda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör eller Margarin riktigt poröst med socker och sirap. Det går lätt med elvispens degkrokar eller i matberedare. Själv använder jag mest matberedare när jag ska baka dessa kakor det går dubbelt så snabbt.
  2. Tillsätt sedan vetemjöl blandat med kakao, vaniljsocker och bikarbonat.
  3. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt eller smörj plåten lätt. Dela degen i två bitar, rulla ut till längder. Platta ut längderna rejält på plåten, och räffla dom sedan med gaffel.
  4. Låt dom grädda i 175 graders ungsvärme i 15-18 minuter.
  5. Låt sedan längderna svalna (men inte kallna) innan de skärs i bitar. Skär dom på snedden. Och låt helst kakorna ligga kvar tills det har kallnat.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Mumsiiigt 14 augusti 2008

    Mycket goda precis som du skrev!

  • emaxen 31 oktober 2008

    Dessa kakor blev suuuuuupergoda !!!!!! Blev verkligen uppskattade när vi fikar så nu ska jag baka nya idag igen. Går ju inte att sätta mer än 5 stjärnor men jag kan lätt sätta 10 stjärnor.

  • Ariel 20 september 2010

    Lättbakade kakor som blev riktigt fina. Smakade också helt okej, även om jag föredrar vanliga kolakakor utan kakao.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.