Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkorgar med dajmglass

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Jättegod efterrätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ställ åtta små dricksglas upp och ner på en arbetsyta. Klipp plastfolie i 8 x 14 cm stora bitar
  2. Hacka med en vass kniv dajmbitarna och ställ dem åt sidan. Låt glassen mjukna lite och flytta den till en stor skål. Rör ner dajmhacket. Häll tillbaka glassen i burkarna och frys tills den är hård. Lägg chokladen i en liten värmetålig skål och ställ den över en kastrull med sjudande vatten. Rör tills chokladen smält och blandningen är slät. Lyft den från värmen. Arbeta med ett ark i taget och bred ut en cirkel smält choklad på folien. Forma varje ruta över ett glas med chokladsidan ut. Låt chokladen stelna och dra sedan bort plasten. Lägg upp glass i chokladformarna. Dekorera med långs chokladspån om du vill

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.