- Serverar: 6 portioner
- Tid: 3 timmar 15 minuter
Skriv ut
Det här receptet uppges vara ett gammalt herrgårdsrecept, men jag har ingen aning om vem som började laga det bakåt i släktleden.
För choklad älskaren.
Instruktioner
- Koka upp vattnet, lägg i den hackade chokladen och låt den smälta. Tillsätt socker, låt blandningen kallna och rör ned vaniljsocker. Blanda ned detta i den uppvispade grädden och frys krämen ca 2 – 3 timmar.
- Blanda ingredienserna till kolasåsen i en tjockbottnad kastrull och koka under omrörning tills såsen tjocknat. Skiva upp chokladkrämen i portionsglas och häll den varma såsen över.
- Vill du göra en magrare sås kan du blanda 1 dl av vardera vatten, kakao och socker i en kastrull. Koka upp, låt koka 1 minut och häll såsen varm eller kall över chokladkrämen.
Publicerat den
13 november 2007
Liknande recept
Skriv kommentar