Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkräm med daim

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Chokladkräm med knapriga daimbitar och frasig maräng

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa grädden.
  2. Hacka mjölkchokladen och smält den i en skål i varmt vatten. Rör ner 1/3 av den vispade grädden i chokladen. Låt kallna.
  3. Hacka daimen och rör ner hälften i chokladkrämen. Vänd ner resten av grädden. Fördela massan i koppar eller glas.
  4. Ställ kallt för att stelna ett par timmar eller över natten.
  5. Garnera med hackad daim och några minimaränger eller smulor av krossad maräng.
  6. Njut!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Annafbg 28 mars 2009

    Det här blev en riktig "barndessert", daimkrosset gjorde den väldigt söt. Lite för söt för min smak, men barnen älskade den.

  • seijariitta 27 maj 2009

    Denna chokladkräm blev en riktig hitt här hemma. Maken brukar aldrig äta efterrätter och tonåringen är mycket kräsen om vad han stoppar i sig. Men när jag bjöd på den här krämen, så båda tyckte att jag hade gort för en liten sats och frågar, när får dem det igen!!! Maken tycker inte om choklad, säger han, hm hm. Så det här receptet blir en riktig favorit här. TACK FÖR DET! Hälsningar Seija Riitta från

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.