Som en lyxig variant av körsbärschokladen Mon Cheri.
Körsbär brukar gå att hitta i frysdisken eller på burk. Byt ut hasselnötterna mot mandel, om det finns nötallergiker bland gästerna.
Instruktioner
- Hacka chokladen. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills chokladen smält. Ställ smeten i kylen.
- Lägg körsbär, socker och rom i en kastrull och koka ihop till en simmig konsistens. Låt kallna.
- Rosta nötterna i en torr, het stekpanna tills de börjar svarta och skalet spricker. Gnugga av skalet i en kökshandduk och grovhacka nötterna. Blanda socker och vatten i en kastrull och koka tills lagen är 180 grader. Blanda i hasselnötter och koka ca 1 minut. Tillsätt smöret och koka ytterligare ca 1 minut. Häll upp på ett bakplåtspapper och låt stelna. Finhacka sedan krokanten.
- Vispa upp chokladkrämen till en fast kräm. Fördela den i små skålar eller glas. Toppa med körsbär och krokant.
Publicerat den
28 december 2014
Liknande recept
Skriv kommentar