Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkräm med smak av Earl Grey-te och täcke av mjukt citrusgelé

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En enklare dessert som går att laga hemma utan alltför mycket pyssel. Men du behöver en bra våg!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka socker och vatten tills blandingen är 121°C. Om du inte har termometer ska du sjuda ihop den tills den är tjock men inte har färg.
  2. Vispa äggulan fluffig under tiden. Vispa ner den heta sockerlagen lite i taget tills blandningen vitnat och är lite seg.
  3. Koka försktigt upp 250 g grädde med teet. Låt stå och dra varmt, 5 minuter. Sila, sjud upp och blanda ner den heta grädden i den smälta chokladen. Blanda sedan med de vispade äggulorna.
  4. Vispa resten av grädden till mjukt skum. Vispar du för hårt blir den färdiga krämen grynig. Vänd ner lite av grädden i chokladkrämen och vänd sedan samman med resten av grädden. Klicka upp i cocktailglas. Ställ i kylen. Låt stelna helt innan du gjuter citrongelén.
  5. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten, minst 5 minuter. Koka upp citron och socker. Rör ner gelatinbladen. Kyl i kallt vatten tills den är rumstempererad. Är gelén het smälter den hål i chokladkrämen.
  6. Gjut gelén ovanpå krämen. Låt stelna i kyl ett par timmar, gärna över natten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.