En enklare dessert som går att laga hemma utan alltför mycket pyssel. Men du behöver en bra våg!
Instruktioner
- Koka socker och vatten tills blandingen är 121°C. Om du inte har termometer ska du sjuda ihop den tills den är tjock men inte har färg.
- Vispa äggulan fluffig under tiden. Vispa ner den heta sockerlagen lite i taget tills blandningen vitnat och är lite seg.
- Koka försktigt upp 250 g grädde med teet. Låt stå och dra varmt, 5 minuter. Sila, sjud upp och blanda ner den heta grädden i den smälta chokladen. Blanda sedan med de vispade äggulorna.
- Vispa resten av grädden till mjukt skum. Vispar du för hårt blir den färdiga krämen grynig. Vänd ner lite av grädden i chokladkrämen och vänd sedan samman med resten av grädden. Klicka upp i cocktailglas. Ställ i kylen. Låt stelna helt innan du gjuter citrongelén.
- Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten, minst 5 minuter. Koka upp citron och socker. Rör ner gelatinbladen. Kyl i kallt vatten tills den är rumstempererad. Är gelén het smälter den hål i chokladkrämen.
- Gjut gelén ovanpå krämen. Låt stelna i kyl ett par timmar, gärna över natten.
Publicerat den
30 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar