Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkrans med ananas

 
Skriv ut

En festlig kaka som går bra att frysa. Garnera kakan strax före servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 175°
  2. Häll grädde, ananasspad, siktat kakaopulver och 1 dl socker i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. Ta kastrullen från värmen och låt blandningen kallna.
  3. Rör matfett och 1 dl socker ljust och poröst. Tillsätt äggen ett i taget under fortsatt kraftig omrörning.
  4. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det växelvis med chokladblandningen i smeten.
  5. Häll smeten i smord och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter eller tills kakan är genomgräddad och känns torr. Låt kakan vila några minuter i sin form, stjälp upp och låt kallna.
  6. Bryt chokladen i mindre bitar till garneringen. Lägg dem i en värmetålig skål tillsammans med matfettet. Låt smälta i vattenbad. Ta skålen ur vattenbadet.
  7. Tillsätt siktat florsocker, ananasspad och vaniljsocker. Bred krämen över kakan. Låt ananasringarna rinna av och skär dem i mindre bitar. Garnera kakan med dem.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.