En festlig kaka som går bra att frysa. Garnera kakan strax före servering.
Instruktioner
- Ugn: 175°
- Häll grädde, ananasspad, siktat kakaopulver och 1 dl socker i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. Ta kastrullen från värmen och låt blandningen kallna.
- Rör matfett och 1 dl socker ljust och poröst. Tillsätt äggen ett i taget under fortsatt kraftig omrörning.
- Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det växelvis med chokladblandningen i smeten.
- Häll smeten i smord och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter eller tills kakan är genomgräddad och känns torr. Låt kakan vila några minuter i sin form, stjälp upp och låt kallna.
- Bryt chokladen i mindre bitar till garneringen. Lägg dem i en värmetålig skål tillsammans med matfettet. Låt smälta i vattenbad. Ta skålen ur vattenbadet.
- Tillsätt siktat florsocker, ananasspad och vaniljsocker. Bred krämen över kakan. Låt ananasringarna rinna av och skär dem i mindre bitar. Garnera kakan med dem.
Publicerat den
26 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar