Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkrans med mandel

 
Skriv ut

Degen räcker till två kransar. Den lilla mängden jäst gör att degen måste jäsa lite längre.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt lite av mjölken. Lös jästen och häll i resten av mjölken. Tillsätt salt, socker, kardemumma, ägg, smör och hälften av vetemjölet.
  2. Arbeta samman degen och tillsätt resten av mjölet, spara lite till utbakningen. Låt jäsa under bakduk 2 timmar.
  3. Dela degen i två delar och kavla ut till rektanglar. Hacka chokladen till fyllningen fint och blanda med mandelmassa, apelsinskal och lite saft. Bred över degen och rulla ihop som en rulltårta. Lägg på bakpappersklädd plåt och för ihop till två kransar. Jäs ytterligare 40 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla med ägg. Skär några snitt i kransarna och grädda i nedre delen av ugnen 15-20 min.
  5. Låt svalna. Smält chokladen till garneringen i vattenbad tillsammans med smöret. Ringla över kransarna och pudra med strössel. Låt stelna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.