Till kaffet, efter en god middag eller när som helst!
Instruktioner
- Rör margarin och strösocker pösigt och tillsätt ägget.
- Smält blockchokladen i vattenbad och rör ner den i smeten.
- Blanda de torra ingredienserna och de hackade nötkärnorna och rör ner detta i äggsmeten växelvis med filmjölken och mjölken.
- Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna och grädda kakan i 225º i 20 minuter eller tills kakan känns färdig.
- Koka vatten och strösocker (till chokladkrämen) till en simmig lag (7-8 minuter). Rör ihop äggulorna och häll den heta lagen över.
- Vispa tills det svalnat, rör ner margarinet lite i taget och tillsätt smält blockchoklad och vaniljsocker.
Dela den kalla kakan i två bottnar som läggs ihop med chokladkräm emellan och ovanpå.
- Skär kakan i bitar och garnera med valnötskärnor.
Publicerat den
4 juli 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
En supergod smörkräm men kakan blev torr trots att jag sänkte temperaturen till 200 grader. Inget jag kommer göra ingen.
Denna kaka gjorde jag för ett antal år sedan, den är jätte god, kommer garanterat att göra den flera gånger. Roligt att hitta receptet här på matklubben. Tack och ha en fortsatt bra sommar