Försvinnande goda macarons med krämig fyllning. Chokladmums!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Sikta mandelmjöl, florsocker och kakao i en sil eller kör i matberedaren tills allt är finfördelat.
Vispa äggvitorna i en ren bunke, gärna metall. När vitorna höjt sig, tillsätt socker, lite i taget. Vispa tills vitorna bildar ett fast skum.
- Strö blandningen med kakao, mandel samt florsocker över vitorna. Vänd ned i smeten försiktigt med spatel. Blanda tills du fått en jämn smet.
- Häll smeten i en spritspåse, använd en slät tyll.
Spritsa ut små rundlar, ca 2-3 cm stora på ugnsplåt med bakplåtspapper. Låt vila 15-30 minuter i rumstemperatur, så att en liten skorpa bildas. Smeten spricker då inte lika lätt vid gräddningen.
- Grädda i ugnen längst ned ca 20-25 minuter.
Låt vila på plåten. Om kakorna inte släpper, kan man hälla lite kallt vatten mellan plåten och pappret, eller låta eftertorka lite på eftervärme i ugnen.
- Värm upp grädde med kardemumma. Låt svalna, gärna över natten. Koka upp grädden igen, sila bort kardemumman.
Häll den heta grädden över finhackad choklad.
- Låt dra 5-10 minuter, rör om så att chokladen smälter.
Om det finns bitar kvar, låt smälta över vattenbad i en kastrull. Se till att det inte kommer vatten i chokladen.
Låt svalna så pass att man kan spritsa fyllningen.
- När kakorna svalnat, lossa dem försiktigt.
Lägg fyllningen på varannan macarons undersida och lägg ihop.
Publicerat den
25 november 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
jag elskar makroner