Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmacarons med choklad- och kardemummakräm

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Försvinnande goda macarons med krämig fyllning. Chokladmums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Sikta mandelmjöl, florsocker och kakao i en sil eller kör i matberedaren tills allt är finfördelat. Vispa äggvitorna i en ren bunke, gärna metall. När vitorna höjt sig, tillsätt socker, lite i taget. Vispa tills vitorna bildar ett fast skum.
  3. Strö blandningen med kakao, mandel samt florsocker över vitorna. Vänd ned i smeten försiktigt med spatel. Blanda tills du fått en jämn smet.
  4. Häll smeten i en spritspåse, använd en slät tyll. Spritsa ut små rundlar, ca 2-3 cm stora på ugnsplåt med bakplåtspapper. Låt vila 15-30 minuter i rumstemperatur, så att en liten skorpa bildas. Smeten spricker då inte lika lätt vid gräddningen.
  5. Grädda i ugnen längst ned ca 20-25 minuter. Låt vila på plåten. Om kakorna inte släpper, kan man hälla lite kallt vatten mellan plåten och pappret, eller låta eftertorka lite på eftervärme i ugnen.
  6. Värm upp grädde med kardemumma. Låt svalna, gärna över natten. Koka upp grädden igen, sila bort kardemumman. Häll den heta grädden över finhackad choklad.
  7. Låt dra 5-10 minuter, rör om så att chokladen smälter. Om det finns bitar kvar, låt smälta över vattenbad i en kastrull. Se till att det inte kommer vatten i chokladen. Låt svalna så pass att man kan spritsa fyllningen.
  8. När kakorna svalnat, lossa dem försiktigt. Lägg fyllningen på varannan macarons undersida och lägg ihop.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ettmod 26 april 2012

    jag elskar makroner

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.