Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmandelkakor

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Hela skållade mandlar är ett bra alternativ till kaffebönorna och förstärker mandelsmaken i kakorna.

Ingredienser

Instruktioner

Lägg bakplåtspapper på en stor bakplåt. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret gradvis och vispa tills smeten är tjock och glansig. Vänd försiktigt ner mandeln och chokladen. Placera små teskedar av blandningen på bakplåten. Tryck ned en kaffeböna i mitten av varje kaka. Grädda i förvärmd ugn, 180°C, i ca 15 minuter tills de höjt sig och precis stelnat. Låt kakorna svalna på papperet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.