Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmaräng med kolasås

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En härlig maräng som kan gräddas under natten. Garnera marängen med glass, frukt och sås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa i socker och bakpulver. Rör i chokladen.
  2. Bred ut marängen till en ca 20 cm stor rundel på ett bakplåtspapper på en plåt. Gör en fördjupning i mitten. Sätt in marängen längst ner i ugnen och stäng av värmen. Öppna inte luckan och låt marängen stå 2-3 timmar, gärna längre.
  3. Vispa ihop grädde, socker och sirap i en kastrull. Låt såsen koka tills den tjocknar, ca 10 minuter, och sedan svalna.
  4. Garnera marängen med glass, frukt och sås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.