En utmärkt tårta för chokladälskare och en dessert man kan unna sig utan dåligt samvete; den innehåller mycket lite fett.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader. Täck en plåt med bakplåtspapper och rita en cirkel som är 23 cm i diameter på pappret.
- Knäck äggvitorna i en torr skål och vispa med elvisp tills det blir ett hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa på hög fart tills smeten är glansig och jämn. Vänd ner kakao, vinäger och likör.
- Bred ut 2/3 av marängsmeten på papprets cirkel. Gör en ring runt yttersta delen av cirkeln med resten av marängsmeten för att få en kant. Sätt ner ugnsvärmen till 150 grader och baka marängen i cirka 1½ timme. Stäng av ugnen och låt marängen svalna i ugnen.
- Vispa grädden hårt och blanda ner likören. Halvera druvorna och ta bort kärnorna. Bred vispgrädden ovanpå marängen och täck med druvor. Strö över limeskal och servera.
Publicerat den
8 januari 2008
Skriv kommentar