Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmaränger med daimgrädde

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Gräddas i små folieformar och är enkla och snabbgjorda bakelser.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggvitorna hårt och tillsätt florsockret under fortsatt vispning. Vänd ner chokladen.
  2. Fördela massan i 10-12 små folieformar, fyll nästan ända upp.
  3. Grädda på nedersta falsen, 125 grader, i ca 45 minuter. Marängerna ska fortfarande vara lite sega invändigt och bara ha lite färg.
  4. Låt kallna. Hit kan bakelserna förberedas.
  5. Till fyllningen vispas grädden hårt och blandas med en påse krossade daimkulor.
  6. Skär försiktigt av ett lock på marängen och fyll med daimgrädden strax innan de ska serveras. De mjuknar annars. Jag tar dem inte ur formen eftersom de lätt går sönder.
  7. Ringla lite smält blockchoklad över och du har en enkel men ljuvlig liten bakelse.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.