Gräddas i små folieformar och är enkla och snabbgjorda bakelser.
Instruktioner
- Vispa äggvitorna hårt och tillsätt florsockret under fortsatt vispning. Vänd ner chokladen.
- Fördela massan i 10-12 små folieformar, fyll nästan ända upp.
- Grädda på nedersta falsen, 125 grader, i ca 45 minuter. Marängerna ska fortfarande vara lite sega invändigt och bara ha lite färg.
- Låt kallna. Hit kan bakelserna förberedas.
- Till fyllningen vispas grädden hårt och blandas med en påse krossade daimkulor.
- Skär försiktigt av ett lock på marängen och fyll med daimgrädden strax innan de ska serveras. De mjuknar annars. Jag tar dem inte ur formen eftersom de lätt går sönder.
- Ringla lite smält blockchoklad över och du har en enkel men ljuvlig liten bakelse.
Publicerat den
31 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar