- Serverar: 30 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Sött och gott! Nötterna kan bytas ut om man är allergisk.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
Rosta hasselnötter i en liten lågpanna i ugnen i ca 10-15 minuter. Avlägsna så mycket skal som möjligt genom att gnida nötterna med en kökshandduk. Låt svalna och hacka dem sedan grovt.
- Sikta Flor med chokladsmak tillsammans med kakao och kanel i en liten bunke.
- Vispa äggvitorna och salt med elvisp i en stor bunke tills det börjar skumma. Vispa ner florsockret, en matsked åt gången, till hårt skum, ca 5-6 minuter.
- Rör försiktigt ner de siktade ingredienserna och hasselnötshacket. Klicka ut smeten på bakplåtspappersklädda plåtar i matskedsstora klickar. Lämna ca 5 cm mellanrum.
- Grädda 20-25 minuter. Låt svalna på plåtar på galler.
- Nötterna kan bytas mot t ex rostade solrosfröer om man är allergisk.
Publicerat den
7 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar