Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmaränger med nötter

 
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Sött och gott! Nötterna kan bytas ut om man är allergisk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Rosta hasselnötter i en liten lågpanna i ugnen i ca 10-15 minuter. Avlägsna så mycket skal som möjligt genom att gnida nötterna med en kökshandduk. Låt svalna och hacka dem sedan grovt.
  2. Sikta Flor med chokladsmak tillsammans med kakao och kanel i en liten bunke.
  3. Vispa äggvitorna och salt med elvisp i en stor bunke tills det börjar skumma. Vispa ner florsockret, en matsked åt gången, till hårt skum, ca 5-6 minuter.
  4. Rör försiktigt ner de siktade ingredienserna och hasselnötshacket. Klicka ut smeten på bakplåtspappersklädda plåtar i matskedsstora klickar. Lämna ca 5 cm mellanrum.
  5. Grädda 20-25 minuter. Låt svalna på plåtar på galler.
  6. Nötterna kan bytas mot t ex rostade solrosfröer om man är allergisk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.