Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmarängmuffins

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Frasigt goda marängmuffins.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Sätt ut bakformar av aluminiumfolie på bakplåt.
  2. Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt äggulorna, en i taget under omrörning. Blanda ner de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken. Rör varsamt smeten slät.
  3. Klicka ut smeten i formarna.
  4. Vispa äggvitorna med absolut rena redskap till ett fast vitt skum. Tillsätt sockret, lite i taget under fortsatt vispning till en blank och styv marängmassa. Vänd försiktigt ner vanillinsockret och nötkärnorna.
  5. Klicka ut marängmassan ovanpå chokladsmeten i formarna.
  6. Grädda kakorna ca 12 minuter. Utmärkta kakor att ha på lut i frysen då det kommer oväntade kaffegäster. Tinar medan kaffet kokar och kan ätas som de är, eller varför inte servera dem tillsammans med lite grädde och frukt som bakelser?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.