Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmarängpaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

=)

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Lägg grahamskexen i en plastpåse och krossa dem med en brödkavel. Häll över kexsmulorna i en skål. Smält smöret och arbeta ihopp det med kexsmulorna. Klä en pajform, 23 cm i diameter, med smuldegen.
  2. 2. Rör äggulor, socker och majsstärkelse i en stor skål till en slät smet, tillsätt lite av mjölken om det behövs. Hetta upp mjölken tills den nästan kokar, häll sedan lite i taget i äggblandningen och vispa kraftigt.
  3. 3. Häll tillbaka fyllningen i kastrullen och värm - vispa hela tiden - tills smeten tjocknar. tag från plattan. vispa ner smält choklad och häll över pajskalet. bred ut fyllningen jämnt.
  4. 4. Vispa äggvitorna i en skål till hårt skum. Vispa ner 2/3 av sockret lite i taget, tills smeten är blank och stel. vänd ner resten av sockret och vanilj extraktet i marängen.
  5. 5. Bred ut marängsmeten över fyllningen, och forma ytan med en sked. Grädda i mitten av ugnen i 260 grader, i 30 minuter, eller tills marängen är vackert guldgul. Pajen kan serveras varm och ljummen

Kommentarer (1)

  • Kicki94 8 november 2009

    Går det att köpa grahamskexen i en affär eller? :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.