- Serverar: 6 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
=)
Instruktioner
- 1. Lägg grahamskexen i en plastpåse och krossa dem med en brödkavel. Häll över kexsmulorna i en skål. Smält smöret och arbeta ihopp det med kexsmulorna. Klä en pajform, 23 cm i diameter, med smuldegen.
- 2. Rör äggulor, socker och majsstärkelse i en stor skål till en slät smet, tillsätt lite av mjölken om det behövs. Hetta upp mjölken tills den nästan kokar, häll sedan lite i taget i äggblandningen och vispa kraftigt.
- 3. Häll tillbaka fyllningen i kastrullen och värm - vispa hela tiden - tills smeten tjocknar. tag från plattan. vispa ner smält choklad och häll över pajskalet. bred ut fyllningen jämnt.
- 4. Vispa äggvitorna i en skål till hårt skum. Vispa ner 2/3 av sockret lite i taget, tills smeten är blank och stel. vänd ner resten av sockret och vanilj extraktet i marängen.
- 5. Bred ut marängsmeten över fyllningen, och forma ytan med en sked. Grädda i mitten av ugnen i 260 grader, i 30 minuter, eller tills marängen är vackert guldgul. Pajen kan serveras varm och ljummen
Publicerat den
12 januari 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Går det att köpa grahamskexen i en affär eller? :)