Smaskens med marängtårta...
Instruktioner
- Chokladbotten:
Sätt ugnen på 150 grader. Klipp ut bakplåtspapper enligt 2 bottnen på en 24 cm rund form med löstagbar kant, lägg på cirklarna och smörj riktigt (med smör), lägg åt sidan.
- Vispa ihop smör och socker till en jämn smet. Tillsätt bakpulver och kakao, blanda väl. Tillsätt äggulorna, en i taget, blanda väl. Rör i mjölet och slutligen mjölken. Bre ut smeten på båda formarna (det kommer se lite ut, men du gör rätt!), lägg formarna åt sidan.
- Marängtopp:
Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt socker och fortsätt vispa marängmassan några minuter. Du ska kunna vända upp- och-ner på skålen utan att marängen rör på dig, då är du klar. Bre över marängen på formarna (över choklad smeten). Strö över mandelspån på båda formarna och stoppa in i ugnen i ca 45 min. Låt svalna helt under en duk.
- Ta bort bakplåtspappret med hjälp utav en stekspade eller spatel. (På den botten som skulle ha grädde över vände jag försiktigt över (upp- och-ner) på en tallrik och drog bort pappret. Men den andra delen använde jag en spatel.)
- Ha över en utav bottnen på en tallrik, bre över grädden, ha på bananerna och toppa med andra botten. Sikta över florsocker,
Publicerat den
13 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag förstår inte riktigt, ska man använda två formar?
Jag förstår inte heller riktigt..
ska man använda formar lr ska man bara använda dem att rita av på bakplåtspapper sen lägga chokladsmeten direkt på formritningen vispa marängen och bre över sen in i ugnen /anneli
Jag fattar det som att man ska klippa ut 2 rundlar lika stora i diametern som en springform, (med löstagbar kant). Sen ska dessa rundlar läggas i varsin form och smöras...