Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmarängtårta med citronkräm glutenfri

 
Skriv ut

Choklad och citron är en underbar kombination!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda dom torra ingredienserna. Blanda försiktigt samman alltsammans, ta lite i taget. Häll marängsmeten i en smord och mjölad form(använd t ex Ljust basmjöl). Formen bör ha löstagbar botten.
  2. Låt marängmassan bilda en fördjupning på mitten. Sätt in formen i 225° och låt stå ca 1 min och stäng därefter av ugnen och låt formen stå kvar i ugnen minst 5 timmar, men gärna över natten.
  3. Blanda samman allt utom grädden i en kastrull. Sjud på svag värme tills krämen tjocknat - rör hela tiden så att det inte bränner fast i botten. Låt krämen kallna och vispa under tiden grädden. Vänd försiktigt ner citronkrämen i grädden.
  4. Lägg marängbottnen på ett fat och bred ut citronkrämen och garnera med någon frukt t ex kiwiskivor eller skivade jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.