Ytterligare en gudomlig mazarin ...
Instruktioner
- Börja med mördegen. Blanda mjöl, socker och kakao. Tillsätt det kalla smöret skuret i mindre bitar och finfördela smöret i blandningen med fingertopparna. Fortsätt nypa ihop den smidiga massan tills en fast deg bildas. Arbeta snabbt ihop degen, forma den till en tjock rulle och låt den vila i kylskåp minst 30 minuter.
- Gör fyllningen under tiden. Riv mandelmassan grovt och arbeta in smöret i klickar. Smält chokladen försiktigt i mikro eller över vattenbad och rör ned den litet i taget i mandelmassan. Tillsätt äggen, ett i taget, och därefter mjölet blandat med saltet. Blanda ihop allt till en jämn smet.
- Mjöla formarna lätt och skär degrullen i tunna skivor. Tryck ut degskivorna i formarna och jämna till kanterna.
- Lägg en klick apelsinmarmelad i varje form. Fördela chokladmassan i formarna och bred ut den. Fyll formarna till drygt hälften. Grädda mazarinerna på en plåt i nedre delen av ugnen i 200° ca 12 minuter. Låt svalna litet och stjälp upp bakelserna ur formarna om du inte använder engångsformar. Låt kallna helt.
- Grovhacka chokladen till glasyren. Koka upp grädden i en liten kastrull, dra den från plattan och rör ned chokladen. Rör tills chokladen smält helt och bred glasyren över mazarinerna med hjälp av en sked eller en liten slickepott.
- Dekorera gärna med en halv kumquat och låt glasyren stelna.
Publicerat den
25 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar