Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmazariner med apelsin

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Ytterligare en gudomlig mazarin ...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med mördegen. Blanda mjöl, socker och kakao. Tillsätt det kalla smöret skuret i mindre bitar och finfördela smöret i blandningen med fingertopparna. Fortsätt nypa ihop den smidiga massan tills en fast deg bildas. Arbeta snabbt ihop degen, forma den till en tjock rulle och låt den vila i kylskåp minst 30 minuter.
  2. Gör fyllningen under tiden. Riv mandelmassan grovt och arbeta in smöret i klickar. Smält chokladen försiktigt i mikro eller över vattenbad och rör ned den litet i taget i mandelmassan. Tillsätt äggen, ett i taget, och därefter mjölet blandat med saltet. Blanda ihop allt till en jämn smet.
  3. Mjöla formarna lätt och skär degrullen i tunna skivor. Tryck ut degskivorna i formarna och jämna till kanterna.
  4. Lägg en klick apelsinmarmelad i varje form. Fördela chokladmassan i formarna och bred ut den. Fyll formarna till drygt hälften. Grädda mazarinerna på en plåt i nedre delen av ugnen i 200° ca 12 minuter. Låt svalna litet och stjälp upp bakelserna ur formarna om du inte använder engångsformar. Låt kallna helt.
  5. Grovhacka chokladen till glasyren. Koka upp grädden i en liten kastrull, dra den från plattan och rör ned chokladen. Rör tills chokladen smält helt och bred glasyren över mazarinerna med hjälp av en sked eller en liten slickepott.
  6. Dekorera gärna med en halv kumquat och låt glasyren stelna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.