Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmazarinkaka

 
Skriv ut

Lättgjord med ett mördegsskal som fylls med mazarinmassa smaksatt med choklad och apelsin. En saftig och mycket god fyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop smör och socker, tillsätt det uppvispade ägget och mjölet blandat med bakpulvret. Tryck ut degen i en smord pajform.
  2. Fyllning: Riv mandelmassan grovt och rör ut den med de uppvispade äggen. Smält blockchokladen i vattenbad och rör ner den tillsammans med juicen.
  3. Häll fyllningen i formen och grädda i 200 grader ca 30 minuter eller tills fyllningen stelnat och kakan har fin färg.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.