Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmint tryffel

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 4 timmar 20 minuter
Skriv ut

Underbar chokladmint tryffel Detta grundrecept på tryffel går att variera i massor av olika goda smaker. Istället för pepparmyntsolja kan man smaksätta med till exempel chili och kanel, rivet citronskal, björnbär, mörk rom, whiskey, ingefära, pepparkakskryddor eller krossad kardemumma.

Ingredienser

Instruktioner

Det går även att rulla tryfflarna med olika smaksatta sockersorter eller kakao. Jag brukar rulla i råsocker blandat med stött kardemumma, strösocker med rivet citronskal som stått framme och torkat, råsocker och kanelblandning eller apelsinsocker. Bara fantasin sätter gränser. 1. Hacka chokladen fint i en hushållsmixer. 2. Koka upp grädde och honung och häll den över chokladen under mixning, tillsätt smör och mixa. 3. Smaksätt med pepparmyntsolja efter smak, mixa. 4. Häll över chokladen i en plastlåda med lock och låt den stelna i kyl, cirka 4 timmar. 5. Rulla chokladen till kulor (tryfflar) och rulla dem i florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.