Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmousse

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Perfekt dessert efter en god middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält chokladen i 1 dl vispgrädde på svag värme. Tillsätt 2 äggulor. Låt svalna.
  2. Vispa resten av grädden. Vispa äggvitorna med 1 msk florsocker till ett hårt skum. Blanda ner grädden försiktigt i chokladen och vänd sedan ner äggvitan och romen.
  3. Häll upp moussen i portionsglas eller i en bunke.
  4. Vid servering: Ställ fram portionsglasen eller skeda upp moussen med varma skedar. Servera med färska bär eller mandelflarn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.