Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmousse

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Det här är en mycket god chokladmousse som är enkel att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryt sönder chokladen och smält den i en plast bunke i micron eller i vatten bad tills chokladen smält.
  2. Vispa grädden tillsammans med vanillin sockret och ev. strösockret tills den är fast, tänk på att chokladen löser upp grädden lite så den blir aningen rinnigare.
  3. Häll i chokladen i grädden och vispa ihop, smaksätt sedan choklad moussen med vad du önskar och vispa ytligare lite så allt blandas ordentligt. Tänk på att den blir hård om man sätter den i kylen. Den är godast att servera direkt då man vispat ihop den.
  4. Klart att servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.