En len och krämig dessert som blir pricken över i efter en festlig middag.
Instruktioner
- Vispa äggvitorna med saltet, tillsätt 1 msk av sockret efter en liten stund och vispa tills äggvitan är hård och inte rinner ur skålen. Ställ in i kylen.
- Vispa grädden i en annan skål tillsammans med resten av sockret och ställ kallt.
- Bryt sönder blockchokladen i en rostfri skål och ställ den i vattenbad att smälta på svag värme. Kyl sedan av den i kallt vatten.
- Blanda äggvitevispet med grädden under försiktig omrörning. Blanda till sist ner den smälta chokladen. Ställ kallt i minst tre timmar.
- Vid servering, doppa en sked i hett vatten och ta upp två äggformade "moussekulor" till varje portion. Garnera med chokladrasp, skivade jordgubbar och myntablad. Pudra över florsocker och servera.
- Variation: Du kan även göra vit chokladmousse. Byt då ut mörk choklad mot vit och tillsätt 3 blad smält gelatin så att moussen blir fastare i konsistensen.
Publicerat den
9 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar