Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmousse

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En len och krämig dessert som blir pricken över i efter en festlig middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggvitorna med saltet, tillsätt 1 msk av sockret efter en liten stund och vispa tills äggvitan är hård och inte rinner ur skålen. Ställ in i kylen.
  2. Vispa grädden i en annan skål tillsammans med resten av sockret och ställ kallt.
  3. Bryt sönder blockchokladen i en rostfri skål och ställ den i vattenbad att smälta på svag värme. Kyl sedan av den i kallt vatten.
  4. Blanda äggvitevispet med grädden under försiktig omrörning. Blanda till sist ner den smälta chokladen. Ställ kallt i minst tre timmar.
  5. Vid servering, doppa en sked i hett vatten och ta upp två äggformade "moussekulor" till varje portion. Garnera med chokladrasp, skivade jordgubbar och myntablad. Pudra över florsocker och servera.
  6. Variation: Du kan även göra vit chokladmousse. Byt då ut mörk choklad mot vit och tillsätt 3 blad smält gelatin så att moussen blir fastare i konsistensen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.