Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmousse gourmet

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

God dessert som kombinerar choklad och whisky

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka/dela chokladen i mindre bitar, lägg i en skål och blanda med mjölken. Ställ skålen över kastrull med sjudande vatten och låt blandningen smälta (se upp så att vattnet inte skvätter ner i chokladen).
  2. Vispa ihop äggula, socker och whisky. Rör ner i chokladsmeten.
  3. Vispa grädden till mjukt skum och häll ner i chokladsmeten.
  4. Slå upp moussen - som nu är ganska tunnflytande - i små koppar eller skålar. Låt stelna i kylskåp, gärna över natten.
  5. Ta fram moussen minst 30 min innan den skall ätas - den smakar mer om den är rumstempererad.
  6. Garnera precis före servering med riven vit choklad och/eller färsk frukt - kiwi, mango, hallon, jordgubbar...

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.