Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmousse med daim

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Det här är en läcker dessert för alla som inte räknar kalorier. Ibland vill vi unna oss något riktigt gott och den här moussen går hem hos både barn och vuxna. Garnera med jordgubbar, eller annan frukt, och daimkross.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryt chokladen i småbitar och smält den över vattenbad. Grovhacka dajmbitarna.
  2. Ta chokladen från värmen och rör i gulorna. Rör kraftigt.
  3. Vispa grädden till fast skum och blanda ner den och dajmhacket i chokladsmeten. Spara lite av hacket till garnering.
  4. Häll smeten i portionsglas eller i en större skål. Ställ kallt ett par timmar. Garnera med jordgubbar och dajmsmulor. Servera.
  5. Tips! Chokladmousse kan frysas och serveras som chokladparfait. Äggvitorna som blir över går också bra att frysa i tät burk. Då går de att vispa upp när de är tinade.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • anluk 24 januari 2009

    Gjorde denna ikväll. Så underbart god och lätt att göra. Alla njöt i fulla drag!

  • Okänd 16 februari 2011

    Gjorde denna som avslutning på en tre rätters alla hjärtan dags middag och använde mej av marabous mjölkchoklad med daim. Hur god som helst! Klar 5:a från hela familjen!

  • saddrusen 22 juli 2011

    Jätte god, gjorde den som efterrätt och tog med till grannarna när vi var bjudna på grillning. Blev en jätte succé och skålen var helt ren när vi gick hem =)

  • urkbullen 17 januari 2012

    Kombinerade ihop en dessert till nyår med den här moussen, vaniljpannacotta och passionsfruktsås. (Frös den så det blev parfait..) GRYMT GOTT! Fick mvg! ;-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.