Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmousse med hallon och lakrits

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Ett recept från Niklas mat i SVT1

Ingredienser

Instruktioner

Hacka chokladen och smält i vattenbad. Vispa grädden. Vispa därefter äggvitor och socker till ett styvt skum. Vänd ner den smälta chokladen i äggvitorna och fortsätt sedan med grädden, lite i taget. Låt moussen stå i kylen minst 30 minuter, gärna uppemot en timme. Krossa lakritskaramellerna till fint strössel. Fördela moussen i glas och toppa med hallon och lakritsströssel. TIPS: Man kan även blanda i en msk whiskey eller konjak i grädden för en lite mera vuxen smak.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • vanillalover 10 mars 2008

    Mycket gott och uppskattat av våra gäster! Hade dock svårt att hitta lakrits som gick att hacka i småbitar... /Marie

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.