Med det nya gelésockret är det lätt att göra en festlig dessert som imponerar på gästerna.
Instruktioner
- Fördela hallonen i glasen. (Spara några till garnering.)
- Häll saft, vatten och gelésocker i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning, ca 1/2 minut. Ta kastrullen från värmen och låt det svalna någon minut. Häll saften över bären.
- Ställ glasen kallt att stelna i några timmar.
- Vispa grädden till chokladmoussen. Dela chokladen i mindre bitar. Smält den i vattenbad. Tänk på att vit choklad är värmekänslig.
- Vispa upp äggen. Tillsätt chokladen lite i taget under kraftig vispning. Rör ner kesella och till sist grädden.
- Fördela chokladmoussen över hallongelén och ställ det kallt i minst en timme. Fördela några färska hallon ovanpå. Servera.
Publicerat den
1 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar