Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmousse med hallongelé

 
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

Med det nya gelésockret är det lätt att göra en festlig dessert som imponerar på gästerna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fördela hallonen i glasen. (Spara några till garnering.)
  2. Häll saft, vatten och gelésocker i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning, ca 1/2 minut. Ta kastrullen från värmen och låt det svalna någon minut. Häll saften över bären.
  3. Ställ glasen kallt att stelna i några timmar.
  4. Vispa grädden till chokladmoussen. Dela chokladen i mindre bitar. Smält den i vattenbad. Tänk på att vit choklad är värmekänslig.
  5. Vispa upp äggen. Tillsätt chokladen lite i taget under kraftig vispning. Rör ner kesella och till sist grädden.
  6. Fördela chokladmoussen över hallongelén och ställ det kallt i minst en timme. Fördela några färska hallon ovanpå. Servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.