Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmousse med hallonsås

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Enkel att göra och riktigt gott! Blir extra festligt om man häller det i några fina glas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Chokladmoussen: Smält chokladen i vattenbad. Ta bort från värmen och rör försiktigt ner äggulorna en i taget tillsammans med florsocker. Vispa grädden till hårt skum och blanda ner det försiktigt. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i chokladblandningen. Fyll i lämpliga glas till ca 2 cm från kanten.
  2. Hallonsåsen: Kör hallonen i en mixer till slät puré. Smaka av med florsocker blandat med lite vatten. sila bort kärnorna. Fyll upp glasen med såsen. Servera eventuellt med lite vispad grädde på toppen.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • marie01 5 november 2008

    Himmelsk god. Marie

  • PethraD 1 januari 2010

    God men väldigt mastig.

  • PethraD 1 januari 2010

    God men väldigt mastig.

  • smalin83 4 mars 2011

    Säkert jätte god men så fort jag la i äggulorna så skar sig chokladen och allt gick åt pipan undrar vad jag gör för fel ???!!!

  • ematilia 6 april 2011

    Till smalin, jag tror att man ska låta chokladen svalna något och äggen ska vara rumstempererade. Tror temperaturskillnad gör att det skär sig.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.