Enkel att göra och riktigt gott! Blir extra festligt om man häller det i några fina glas.
Instruktioner
- Chokladmoussen:
Smält chokladen i vattenbad. Ta bort från värmen och rör försiktigt ner äggulorna en i taget tillsammans med florsocker.
Vispa grädden till hårt skum och blanda ner det försiktigt.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i chokladblandningen.
Fyll i lämpliga glas till ca 2 cm från kanten.
- Hallonsåsen:
Kör hallonen i en mixer till slät puré. Smaka av med florsocker blandat med lite vatten.
sila bort kärnorna.
Fyll upp glasen med såsen.
Servera eventuellt med lite vispad grädde på toppen.
Publicerat den
3 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Himmelsk god. Marie
God men väldigt mastig.
God men väldigt mastig.
Säkert jätte god men så fort jag la i äggulorna så skar sig chokladen och allt gick åt pipan undrar vad jag gör för fel ???!!!
Till smalin, jag tror att man ska låta chokladen svalna något och äggen ska vara rumstempererade. Tror temperaturskillnad gör att det skär sig.