Bjud på en vacker och god chokladmousse som ligger på en botten av amarettokaka och cashewnötter.
Dekorerad med hela kaffebönor.
Instruktioner
- Hacka chokladen och smält den med espresso och snabbkaffe i ett vattenbad och ta bort från värmen.
- Blanda äggulor, vaniljsocker och hälften av sockret i ett vattenbad tills blandningen blir tjock och skummande. Vispa äggvitor och resterande socker tills det blir ett fast skum.
- Rör ner ägguleblandningen i chokladblandningen och låt svalna. Rör försiktigt ner vispgrädden med hjälp av en visp. Tillsätt äggviteblandningen.
- Droppa amaretto över 18 sockerkakskuber och placera sedan 3 av dem och lite hackade cashewnötter i varje efterrättsglas. Skeda över moussen och kyl i minst 2 timmar.
- Garnera med kaffebönor och kakao.
Servera!
Publicerat den
16 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar