Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmousse med kaffebönor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bjud på en vacker och god chokladmousse som ligger på en botten av amarettokaka och cashewnötter. Dekorerad med hela kaffebönor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka chokladen och smält den med espresso och snabbkaffe i ett vattenbad och ta bort från värmen.
  2. Blanda äggulor, vaniljsocker och hälften av sockret i ett vattenbad tills blandningen blir tjock och skummande. Vispa äggvitor och resterande socker tills det blir ett fast skum.
  3. Rör ner ägguleblandningen i chokladblandningen och låt svalna. Rör försiktigt ner vispgrädden med hjälp av en visp. Tillsätt äggviteblandningen.
  4. Droppa amaretto över 18 sockerkakskuber och placera sedan 3 av dem och lite hackade cashewnötter i varje efterrättsglas. Skeda över moussen och kyl i minst 2 timmar.
  5. Garnera med kaffebönor och kakao. Servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.