Rulltårta fylld med en underbart len mousse.
Glutenfri.
Moussen behövs göras någon timme i förväg för att hinna stabilisera sig.
Instruktioner
- Mousse:
Smält choklad, florsocker, vaniljsocker och 2 msk av grädden i en skål över vattenbad. Låt det svalna. Vispa resten av grädden medelhårt. Vänd ner chokladblandningen i grädden och rör ihop till en jämn smet. Låt moussen stå svalt i ca 1 timme.
- Kaka:
Sätt ugnen på 225 grader.
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Sikta ner dem i äggsmeten och vänd ihop till en smidig smet. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 5 minuter. Strö lite socker över kakan och vänd upp den på ett bakplåtspapper. Låt kakan svalna.
- Bred moussen över kakan och rulla ihop den från långsidan. Skär rulltårtan i bitar. Servera dem gärna med vispad grädde och färska bär eller bärkompott.
Publicerat den
13 januari 2016
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
kanon! 5 i betyg skall baka denna igen på torsdag till min mans arbetskamrater.
Vad roligt att höra! Den är en favorit här hemma också :)