Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Rulltårta fylld med en underbart len mousse. Glutenfri. Moussen behövs göras någon timme i förväg för att hinna stabilisera sig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mousse: Smält choklad, florsocker, vaniljsocker och 2 msk av grädden i en skål över vattenbad. Låt det svalna. Vispa resten av grädden medelhårt. Vänd ner chokladblandningen i grädden och rör ihop till en jämn smet. Låt moussen stå svalt i ca 1 timme.
  2. Kaka: Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Sikta ner dem i äggsmeten och vänd ihop till en smidig smet. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 5 minuter. Strö lite socker över kakan och vänd upp den på ett bakplåtspapper. Låt kakan svalna.
  4. Bred moussen över kakan och rulla ihop den från långsidan. Skär rulltårtan i bitar. Servera dem gärna med vispad grädde och färska bär eller bärkompott.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • pihal 8 februari 2016

    kanon! 5 i betyg skall baka denna igen på torsdag till min mans arbetskamrater.

  • Fin 9 februari 2016

    Vad roligt att höra! Den är en favorit här hemma också :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.