Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmoussetårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Kan sparas i frysen i 1 månad. Så man kan verkligen förbereda den vid kommande bjudning

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Mal hasselnötterna i mandelkvarn eller matberedare Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner sockret. Vänd till sist ner de malda nötterna. Smörj en form med löstagbar kant. Häll smeten i formen. Grädda tårtbottnen i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kakan svalna lite innan den tas ur formen och får kallna på galler
  2. Fyllning: Smält chokladen. Skilj äggulor och äggvitor. Rör ner äggulor, kaffe och likör i chokladen. Vispa äggvitor till hårt skum och vänd ner i chokladsmeten. Vispa grädden och vänd ner den i smeten.
  3. Lägg tillbaka tårtbotnen i bakformen. Häll i fyllningen över. Täck tårtan med folie och låt den stå i frysen tills servering. Minst 4 h.
  4. Garnering innan servering: Smält choklad och bre ut på bakplåtspapper och låt stelna. Skär chokladen i rutor eller bryd bitar och garnera strax före servering.
  5. UGN 175 grader

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • teklamar 17 september 2010

    Den här tårtan är helt otrolig! Jag gjorde den i Spanien och de hade aldrig smakat något så gudomligt. Tack för receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.