Kan sparas i frysen i 1 månad. Så man kan verkligen förbereda den vid kommande bjudning
Instruktioner
- Botten:
Mal hasselnötterna i mandelkvarn eller matberedare
Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner sockret. Vänd till sist ner de malda nötterna.
Smörj en form med löstagbar kant. Häll smeten i formen. Grädda tårtbottnen i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kakan svalna lite innan den tas ur formen och får kallna på galler
- Fyllning:
Smält chokladen. Skilj äggulor och äggvitor. Rör ner äggulor, kaffe och likör i chokladen. Vispa äggvitor till hårt skum och vänd ner i chokladsmeten. Vispa grädden och vänd ner den i smeten.
- Lägg tillbaka tårtbotnen i bakformen. Häll i fyllningen över. Täck tårtan med folie och låt den stå i frysen tills servering. Minst 4 h.
- Garnering innan servering: Smält choklad och bre ut på bakplåtspapper och låt stelna. Skär chokladen i rutor eller bryd bitar och garnera strax före servering.
- UGN 175 grader
Publicerat den
5 oktober 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den här tårtan är helt otrolig! Jag gjorde den i Spanien och de hade aldrig smakat något så gudomligt. Tack för receptet!