Ja, det är bara att äta och njuta...
Instruktioner
- Ugn 250°.
- Kläm fast ett bakplåtspapper runt botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
- Vispa äggen och Sweet & Less poröst. Blanda samman kakao, vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i äggsmeten.
- Häll smeten i formen och grädda chokladmoussetårtan mitt i ugnen i i ca 7 minuter.
- Lossa kakan från kanten och vänd upp kakan. Gör rent formen och lägg tillbaka bottnen.
- Lägg gelatinbladet i blöt i rikligt med vatten.
- Koka upp grädde och choklad i en kastrull.
- Tag upp gelatinbladet och lägg det i chokladgrädden. Dela äggen i gulor och vitor, rör ner gulorna i chokladsmeten.
- Vispa vitorna, vaniljsocker och Sweet & Less till fast skum. Vänd ner chokladsmeten i äggviteskummet.
- Häll upp smeten i formen och ställ i kylskåp för att stelna.
- Garnera chokladmoussetårtan med frukt och/eller bär precis före serveringen.
Publicerat den
11 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar