Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmoussetårta

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Ja, det är bara att äta och njuta...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 250°.
  2. Kläm fast ett bakplåtspapper runt botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  3. Vispa äggen och Sweet & Less poröst. Blanda samman kakao, vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i äggsmeten.
  4. Häll smeten i formen och grädda chokladmoussetårtan mitt i ugnen i i ca 7 minuter.
  5. Lossa kakan från kanten och vänd upp kakan. Gör rent formen och lägg tillbaka bottnen.
  6. Lägg gelatinbladet i blöt i rikligt med vatten.
  7. Koka upp grädde och choklad i en kastrull.
  8. Tag upp gelatinbladet och lägg det i chokladgrädden. Dela äggen i gulor och vitor, rör ner gulorna i chokladsmeten.
  9. Vispa vitorna, vaniljsocker och Sweet & Less till fast skum. Vänd ner chokladsmeten i äggviteskummet.
  10. Häll upp smeten i formen och ställ i kylskåp för att stelna.
  11. Garnera chokladmoussetårtan med frukt och/eller bär precis före serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.